حساب کاربری

معرفی یک استارت‌آپ موفق: توانیتو

تعداد بازدید : 532
تاریخ و ساعت انتشار : سه شنبه 29 مهر 1399 10:47
گردآورنده: حامد معز

شاید واژه استارت‌آپ برای شما آشنا باشد، شاید هم نه. حتی ممکن است در این حوزه فعال باشید که در این صورت قطعا می‌دانید که یک استارتآپ موفق زمانی شکل می‌گیرد که از دل یک نیاز برآمده باشد. اینکه مسئله‌ای را در جامعه ببینیم و راهحلی برای آن ارائه دهیم که تا کنون کسی آن را انجام نداده، و یا به روشی بهتر و کارآمد این نیاز را رفع کنیم. موضوع برای فعالیت زیاد است و ایده هم فراوان. اما مهم این است که یک تیم کاری و مناسب برای اینکار دور هم جمع شوند. 
موضوع توانیاب‌ها و نیازهای آنها نیز یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جامعه کارآفرینی جهان شده است. توانیاب‌ها (معلولین حرکتی و ذهنی) و موضوع توانمندسازی آنها در دو سه سال اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این ماجرا از آنجا شروع شد که افراد توانیاب که بیش از ۱۱ درصد جامعه ما را تشکیل می‌دهند، حضور کمرنگی در جامعه دارند و شرایط بهره‌مندی از فرصت‌های زیادی برای آن‌ها فراهم نیست. همین مسأله، دلیلی شد برای «وحید رجبلو» تا به راه‌اندازی کسب و کاری برای کمک کردن به توانیاب‌ها فکر کند؛ کسب‌وکاری به نام «توانیتو».
توانیتو یک سامانه است که امکان درخواست خدمات اساسی مورد نیاز توانیاب‌ها مانند فیزیوتراپی، پزشکی و آموزش را به صورت آنلاین برایشان فراهم می‌کند. در واقع توانیتو یک واسطه است بین توانیاب‌ها و ارائه‌دهندگان خدمات توانیاب‌ها و این خدمات را به صورت یکپارچه و مجتمع از طریق وبسایت و اپلیکیشن توانیتو ارائه می‌کند.
وحید رجبلو داستان خودش را اینگونه تعریف می‌کند که به خاطر مناسب نبودن شرایط جامعه فرصت تحصیل کردن را از دست داد. وحید باور دارد که افراد معلول نباید انرژیشان را صرف مبارزه برای کارهای ساده زندگی کنند و باید برای هدف‌های بزرگتری بجنگند. با این توضیحات، هدفش از راه‌اندازی توانیتو را «مناسب‌سازی جامعه برای معلولین» عنوان کرد.

او تمایلش به مستقل شدن و کسب و کارهایی مانند اسنپ، پونیشا و دیوار را الهام‌بخش خود برای راه‌اندازی توانیتو می‌داند. وحید در موضوع تفاوت توانیتو با سایر خدمت‌دهندگان آنلاین می‌گوید: "در حال حاضر، استارتاپی تمرکز ویژه روی توانیاب‌ها ندارد. علاوه بر این، در سایت‌های دیگر شما طرف مقابل را نمی‌شناسید. اما توانیتو برای خدمت‌دهندگان پرونده تشکیل می‌دهد و آن‌ها را با مشخصات حقیقیشان ثبت‌نام می‌کند و می‌توانید سابقه‌کار و امتیاز آن‌ها را مشاهده کنید. در نهایت، توانیتو خدمات متنوعی را به صورت یکپارچه ارائه می‌دهد".
به گفته «سارا حلم‌زاده»، مدیر محصول توانیتو، این استارتآپ در فاز اول، خدمات اساسی مانند پزشکی، فیزیوتراپی، وکالت و آرایشگری را ارائه می‌دهد. او این خدمات را پایه‌ای برای توانمندسازی و حضور بیشتر افراد معلول در جامعه می‌داند.
اما خدمات توانیتو به معلولان محدود نمی‌شود. این سامانه امکان اشتغال و درآمدزایی ارائه دهندگان خدمات را نیز فراهم می‌کند. این افراد می‌توانند با ثبت‌نام در این سایت و تشکیل پرونده، خدمات خود را به توانیاب‌ها ارائه کنند. حلم‌زاده یک پزشک را مثال می‌زند که می‌تواند ساعاتی از روزش را به ارائه خدمات به توانیاب‌ها اختصاص دهد. توانیتو از کمک شرکت‌ها و افرادی که بتوانند در این مسیر به جامعه توانیاب‌ها خدمت کنند، استقبال می‌کند.

توانیتو سال گذشته معرفی شد و زمان بین معرفی تا امروز که شروع فعالیت آن بود، کمی به طول انجامید. سارا حلم‌زاده علت این تأخیر را پیچیدگی کار و تنوع زیاد جامعه معلولان عنوان میکند. تغییر تیم فنی و بازنگری در تکنولوژی آن برای توسعه‌پذیری نیز از دلایل دیگر این موضوع بوده است. 
اکثر اعضای تیم توانیتو به صورت داوطلبانه کار می‌کنند و تعدادی از آن‌ها نیز از شهرهایی همچون تبریز، دزفول، تهران به دورکاری می‌پردازند.
وحید رجبلو در پاسخ به این سوال که آینده توانیتو را چطور می‌بیند، میگوید: «نگاه جامعه به افراد معلول تغییر کرده است. توانیتو یک کسب و کار است که شاید یک روز برود اما من بیشتر دنبال این بودم که نگاه مردم را عوض کنم. من می‌خواستم صدای توانیاب‌ها باشم و پیام آن‌ها را به جامعه برسانم.» او همیشه  از رسانه‌ها و کاربران فضای مجازی که دوستانه او را همراهی کرده‌اند، به طور ویژه تشکر میکند و قدردان زحمات و لطف آنها است.

  • جدیدترین ها
  • پربازدید ها