حساب کاربری

آغوش گرم فرانسه برای دوروف پیش از دستگیری او

تعداد بازدید : 34
تاریخ و ساعت انتشار : پنج شنبه 19 مهر 1403 22:02
اوایل شهریور ماه خبر دستگیری پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام، در خاک فرانسه سروصدای زیادی در سطح جهانی کرد.

 به گزارش شاهد جوان، دوروف 39 ساله در حال سفر با جت شخصی خود بود که برای سوخت‌گیری وارد فرانسه شد و در فرودگاه «پاریس لو بروژ» به اتهام مشارکت در فعالیت‌های مجرمانه از قاچاق مواد مخدر گرفته تا انتشار مطالب پدوفیلی در پیام‌رسان تلگرام دستگیر شد اما چند روز بعد با وثیقه ۵ میلیون یورویی آزاد شد.

این میلیارد روسی‌تبار یک شهروند فرانسوی-اماراتی به شمار می‌رود، این اتهامات جدی باتوجه به تابعیت فرانسوی‌ دوروف می‌تواند تا دو دهه حبس داشته باشد. مدیرعامل تلگرام در پاسپورت فرانسوی و کانال تلگرامی خود با نام «دو روو» فعالیت می‌کند. دوروف پس از آزادی‌اش در این کانال تلگرامی نوشت: «شخصا از این که به دلیل استفاده غیرقانونی دیگران از تلگرام مورد اتهام قرار گرفته‌ام، شگفت‌زده هستم.»

ممنوعیت خروج دوروف از فرانسه پس از بازداشت او، علاوه‌بر سروصدای دیپلماتیکی که در جهان به پا کرد، بحث آزادی بیان در برابر امنیت آنلاین را نیز به شدت میان کاربران شبکه‌های اجتماعی داغ کرد.

مروری بر تاریخ تلگرام

پاول دورف و برادرش نیکولای در سال 2013 پیام‌رسان تلگرام را راه‌اندازی کردند که در حال حاضر حدود یک میلیارد کاربر در سراسر جهان دارد. پاول در سال 2014 مجبور به ترک روسیه شد زیرا دولت این کشور از او خواسته بود تا گروه‌های مخالف دولت روسیه را در این شبکه اجتماعی مسدود کند.

پس از این اتفاق، او در مصاحبه‌ای عنوان کرده بود که ترجیح می‌دهد در مناطق مختلف جهان دنبال دفتر باشد تا اینکه بخواهد از کسی دستور بگیرد. با این حال وزارت امور خارجه روسیه پس از دستگیری اخیر دوروف در فرانسه اعلام کرد که سفارت روسیه در پاریس در حال بررسی وضعیت مدیرعامل تلگرام است و خواستار آزادی اوست.

تلگرام یکی از پیام‌رسان‌های محبوب در روسیه و اوکراین است و به طور کلی در مناطق سابق اتحاد جماهیر شوروی نفوذ بالایی دارد. با این حال پس از خروج دوروف از روسیه، پایگاه‌های اطلاعاتی تلگرام نیز به دوبی منتقل شد. نکته قابل توجه اینجاست که دوروف طی دهه گذشته زمان زیادی را صرف ایجاد روابط خوب با شخصیت‌های برجسته فرانسوی کرد.

استقبال گرم فرانسه از دوروف

مدیرعامل تلگرام پس از آزادی با وثیقه در پیامی در کانال شخصی خود در این شبکه اجتماعی عنوان کرد: «مقامات فرانسه راه‌های زیادی برای برقراری ارتباط با من داشتند. به عنوان یک شهروند فرانسوی، به صورت مکرر مهمان کنسولگری فرانسه در دوبی بودم.»  به گفته دوروف، او اخیرا به مقامات فرانسوی کمک کرده بود تا خط تلفنی در تلگرام برای مقابله با تهدیدات تروریستی راه‌اندازی کنند.

دوروف پیش از دستگیری از استقبال گرم مقامات فرانسوی برخوردار بود، به خصوص در سال 2017 زمانی که دولت تازه منتخب امانوئل مکرون مشتاق بود تا فرانسه را به عنوان مقصدی برای کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در فناوری تبلیغ کند. یک سال بعد، رئیس‌جمهور فراسنه با دوروف در کاخ الیزه دیدار کرد.

در سال 2021 فرانسه تحت یک وضعیت ویژه افتخاری تابعیت فرانسوی به مدیرعامل تلگرام اعطا کرد. بدین ترتیب پاسپورت فرانسوی به مجموعه پاسپورت‌های دوروف (شامل پاسپورت امارت متحده عربی، سنت کیتس و نویس) اضافه شد.

دفاع مکرون از اعطای شهروندی به مدیرعامل تلگرام

مکرون حتی از تصمیم اعطای شهروندی به دوروف دفاع می‌کند. او در مصاحبه‌ای اعلام کرد: «این امر در چارچوب یک استراتژی هماهنگ‌شده صورت گرفته است.» رئیس‌جمهور فرانسه در دفاع از این کار به اعطای شهروندی به کارآفرینانی مانند ایوان اشپیگل از اسنپ، ورزشکاران و بازیگران اشاره کرد.

او افزود: «اعطای شهروندی فرانسه کار بسیار خوبی است و به انجام آن ادامه خواهم داد.» مکرون مدعی است که از ورود دوروف به فرانسه و روند تحقیقات در خصوص او کاملا بی‌اطلاع بوده است.

استفاده دولت‌ فرانسه از تلگرام

مکرون از سال ۲۰۱۶ تاکنون یک حساب کاربری فعال در تلگرام دارد که در اواسط اوت نیز مطلبی را در این حساب کاربری منتشر کرده است. بیشتر کارزار انتخاباتی او در سال ۲۰۱۷ از طریق کانال‌های تلگرام مدیریت می‌شد. استفاده از تلگرام در میان تیم مدیریتی مکرون پس از موفقیت در انتخابات نیز ادامه داشت.

سال گذشته الیزابت بورن، نخست‌وزیر وقت، بخشنامه‌ای صادر کرد که در آن از اعضای دولت خواسته شده بود برنامه‌هایی مانند واتس‌اپ، سیگنال و تلگرام را از گوشی‌های همراه خود حذف کنند و با اپلیکیشن‌های داخلی جایگزین کنند، دلیل این امر نگرانی‌هایی در خصوص امنیت عنوان شد. با این حال کانال اصلی ارتباطی وزارت کشور فرانسه با خبرنگاران همچنان تلگرام است.

تاثیر دستگیری دوروف بر ارزش رمزارز تلگرام

دستگیری مدیرعامل تلگرام باعث کاهش چشمگیر ارزش شبکه کریپتوکارنسی تلگرام به نام «تون کوین» شد. یک سوم از ارزش این رمزارز بلافاصله پس از دستگیری دوروف ریخت. البته این شرایط زیاد طول نکشید؛ چهارشنبه هفته گذشته مهمانی به مناسبت عبور از یک میلیارد تراکنش‌ روی TON، بلاکچین تلگرام، در سئول با حضور توسعه‌دهندگان، بازاریابان، سرمایه‌گذاران و دیگر بازیگران اکوسیستم بلاکچین برگزار شد.

دستگیری دوروف به طور غیرمنتظره‌ای برای تلگرام خوب بود. تعداد دانلودهای اپلیکیشن تلگرام تنها چند ساعت پس از دستگیری او به صورت چشمگیری افزایش یافت و حتی معیارهای TON نیز بهبود یافت.

جک بوث، یکی از بنیان‌گذاران « TON Society»، در یک کنفرانس خبری طی هفته بلاکچین کره بیان کرد: « TON هفته گذشته به بالاترین میزان کاربران فعال و تعداد تراکنش‌ها رسیده است. این در حالی است که این هفته یکی از بدترین هفته‌ها برای TON در اخبار بوده است.»

رابطه پیچیده میان تلگرام و TON

در تئوری وضعیت دوروف نباید تاثیر مادی روی TON داشته باشد. تلگرام و بنیاد TON که بلاکچین TON را توسعه می‌دهند، روی کاغذ دو نهاد مستقل هستند اما واقعیت ماجرا چیز دیگری است. دوروف با همکاری برادرش نیکولای  TON را تحت تلگرام راه‌اندازی کرد اما این پیام‌رسان پس از شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده از تلگرام به دلیل عرضه اولیه کوین ثبت‌نشده مجبور به جداسازی بلاکچین شد.

از آن زمان به بعد تلگرام سعی کرده که از TON فاصله بگیرد؛ حداقل با جدا کردن ساختار شرکتی خود از TON. در همین حال گروهی از توسعه‌دهندگان اوپن سورس و علاقه‌مندان حوزه بلاکچین، بنیاد TON را تاسیس کردند و روند توسعه بلاکچین را ادامه دادند. از آن زمان TON چند نهاد را برای پشتیبانی از عملیات‌های در حال رشد خود شامل TON Society و تاپ یا « The Open Platform» ایجاد کرده است. تاپ کیف پول رمزنگاری‌شده مبتنی بر TON را راه‌اندازی کرده که در تلگرام اجرا می‌شود.

این حقیقت که مردم پس از دستگیری دوروف، شروع به خرید و فروش تون‌کوین‌های خود کردند نشان می‌دهد که تلگرام و TON حداقل در چشم کاربران ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. هدف تلگرام تبدیل شدن به یک سوپراپلیکیشن است مانند «وی‌چت» است بنابراین موفقیت TON برای این پیام‌رسان از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

هانیه حیدری
منبع: فایننشال تایمز و تک کرانچ
 
  • جدیدترین ها
  • پربازدید ها