به گزارش شاهد جوان، مهم ترین حقوقی که باید هر فرد در زندگی شخصی خود بیاموزد عبارتست از:
1-قوانینی که مربوط به شغل و حرفه فرد می باشد: در قوانین کشور ما قانون کار حکفرما می باشد که تعیین کننده حقوق و مسئولیتهای فرد در قبال کارفرمای خود می باشد لذا با دانستن مفاد عمومی این قانون شخص می تواند در صورت تضییع این حق از سوی کارفرما یا دیگران موضوع را از طریق هیات های حل اختلاف کار پیگیری نماید.
2-قوانینی که مربوط به محل زندگی فرد می باشند: در این خصوص قانون تملک آپارتمانها حاکم است.با مروری سطحی به این قانون فرد می تواند نسبت به حقوق خود در قسمت های اختصاصی و مشترک( مشاعی) ساختمان آگاه بوده که آگاهی جمعی در این خصوص می تواند به نظم و انظباط و آرامش ساختمان محل زندگی بینجامد.
3-قوانین مربوط به راهنمایی و رانندگی و بیمه های مرتبط: در هرصورت افرادی که دارای خودرو می باشند موظف هستند در خصوص قوانین راهنمایی و رانندگی و مخصوصا شرایط حاکم بر بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه اطلاعاتی را کسب کنند زیرا عدم اطلاع از قوانین در این حوزه میتواند خسارات زیان باری بابت دریافت و پرداخت خسارات ناشی از تصادفات ویا سرقت خودرو و....بر آنها تحمیل نماید.
4-قوانین مربوط به زندگی مشترک: مهم ترین قوانین این حوزه قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده و قانون امور حسبی میباشد.مهم ترین معضلات در این خصوص مربوط به زمان طلاق و شرایط مختلف آن می باشد که معضلات زیادی را بر خانواده ها تحمیل کرده است.موضوعاتی مانند حضانت و سرپرستی فرزندان مشارکت، موضوع نفقه و مهریه معضل جامعه امروز می باشد.
همچنین بحث ارث و میراث و شرایط تعلق آن به افراد نیز اختلافات زیادی را دامن زده است که همگی ناشی از عدم اطلاغ از قوانین و مقررات حاکم میباشد.
لذا امروز با گسترش ارتباطات و فضای مجازی امکان دسترسی به مطالب مفید حقوقی فراهم گردیده است که بدون نیاز به صرف هزینه زیاد افراد می توانند به آگاهی نسبی برسند هر چند در موارد حساس و مهم گرفتن مشاوره از افراد متخصص بهترین راهکار حل مشکلات می باشد.
هادی قاسمیان- وکیل پایه یک دادگستری