فرزند نخبه شهید:
به گزارش شاهد جوان، سکینه فرزند شهید قربان باغبهشتی است که در روزهای پرتنش جنگ، سختیهای زیادی را به جان خرید. باغ بهشتی دانش آموخته رشته علوم آزمایشگاهی، دکتری تخصصی و فوق دکتری بیوشیمی می باشد که در کارنامه علمی خود موفقیتهای زیادی را به ثبت رسانده است؛ ساخت آنتیبیوتیک نوترکیب و تشخیص مؤثرترین دارو برای درمان سرطان سینه و همچنین ارائه مقالات متعدد علمی وکسب مقام در کنگره های علمی و تالیف کتاب«اثرات آنتی بیوتیکهای نسل جدید مشتق از پپتیدهای سنتیک در درمان بیماری های عفونی و میکروبی» را در کارنامه علمی خود دارد.
لطفا بیوگرافی از خودتان بگویید؟
سکینه باغ بهشتی هستم در یکی از روزهای سرد زمستان سالهای جنگ به دنیا آمدم . پدرم بسیجی شاغل در شهرداری اهواز بود؛ از آن مردانی که وجودش تکیهگاه محکمی برای خانواده محسوب میشد. در آن زمان مردم، پدرم را به حسنخلق و رأفتش میشناختند. شیفته و دلباخته امام حسین و ولی فقیه زمان امام خمینی(ره) بود. پدرم اهمیت زیادی به آدمهای اطرافش میداد. مردمدوست و مهربان بود و از فقرا دستگیری میکرد. قهرمان میهنم، پدرم را هرگز ندیدم و وجودش را هرگز حس نکردم ، در آن سالها عشق تنها در آغوش مادر خلاصه می شد، علی رغم اینکه زندگیمان از رفاه آنچنانی برخوردار نبود اما وجود پر مهر مادرم تنها امید و آرزویم بود.
پدرتان چطور شهید شد؟
آذرماه سال ۱۳۶۵ جنگ به اوج خود رسیده بود. در یکی از روزهای سرد پاییزی خبر رسید که پدر در اثر اصابت ترکش به شهادت رسیده است. بعد از آن اتفاق شوم هواپیماهای دشمن مرتب شهرها را بمباران میکردند. خانه سازمانی ما در شهر اهواز هم در اثر اصابت موشک از بین رفت ؛ از دوران کودکیام عکس یا یادگاری یا خاطره ای با بابا ندارم. بعد از آوارشدن خانه مان ،بین شهراهواز و باغملک در رفت آمد بودیم مدتی در شهرستان باغملک زندگی کردیم و بعد مجدد به اهواز بازگشتیم ،خیلی زود بزرگ شدم هرگز کودکی نکردم ؛ دلم از سن و سالم میگیرد، طوری که الان میخواهم کودک باشم کودکی که به هر بهانه ای به آغوش پدر و مادرش پناه میبرد و آسوده اشک می ریزد ، آسوده می خوابد و بازی می کند، بی دریغ دوست می دارد و کنجکاوی بی انتها دارد.
شما تک فرزند خانواده بودی؟
خیر ما 4 فرزند بودیم دختر کوچک خانواده هستم ،
دوران سخت کودکی و نوجوانی در کنار برادر بزرگترم که سنگ صبورم و تمام زندگیم بود سپری کردم سرشار از عشق و محبت بود باهم خیلی آرزوها و نقشه ها داشتیم ولی در سال 1383 بر اثر بیماری از دنیا رفت. با رفتن او، مادرم خیلی بیتابی میکرد که ایشان هم مبتلا به بیماری صعب العلاج شد ، هنوز با مرگ برادرم کنار نیامده بودم که مادرم را هم از دست دادم ، مادرم برای من همهچیز و همه کس بود. او قهرمان زندگیم بوده و هست ، مهمترین چیزی که از مادرم آموختم و به یادگار دارم ، مسئولیت ، نجابت و پاکی و اخلاص بود، اوتمام جوانی اش را به پای ما گذاشت و در کمال ناباوری در سخت ترین دوران زندگیم مرا تنها گذاشت.
آیا شما فرزند دارید؟از فعالیت های خود بگویید؟
دارای 3 فرزند هستم علاوه بر وظیفه مادری ، شاغل در ستاد مرکزی معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی هستم ، در دانشگاه نیز مشغول به تدریس هستم ، فعالیت های جانبی در حوزه های مختلف پزشکی دارم ، در رسانه قلم میزنم و گاها مقالات علمی در حوزه سلامت می نویسم. تاکنون دو مستند تلوزیونی بنام «پروانه»و«مهربانو» در مورد دستاوردهای علمی و کاری و زندگی من ساخته شده و از رسانه ملی پخش گردیده است.
چه دستاوردهایی داشتید که به عنوان نخبه شاهد مطرح شدید؟
علاوه بر چاپ چندین مقاله در ژورنال های معتبر ، رتبه برتر کنگره بینالمللی سرطان سینه در سال1395، ساخت پپتید نوترکیب در انستیتو پاستور ایران سال 1399 ، پژوهشگر نمونه کشوری سال۱۴۰۰ و عضویت در کمیته اعطای جایزه ملی و کمیته علمی نخستین کنفرانس بینالمللی مدیریت کسبوکار۱۴۰۰، رتبه برتر کنفرانس ملی یافته های نوین در میکروبیولوژی و تولید فراورده های بیولوژیک در سال 1402، همچنین تالیف کتاب «اثرات آنتی بیوتیک های نسل جدید مشتق از پپتیدهای سنتیک در درمان بیماریهای عفونی و میکروبی» از فعالیت های علمی اینجانب بوده است.
در مورد این دستاوردتان که باعث انتخاب شما به عنوان پژوهشگر نمونه شد بیشتر توضیح می دهید؟
باتوجه به اینکه مقاومت آنتیبیوتیکی یکی از مهمترین معضلات بهداشتی جامعه امروز است و ایران یکی از کشورهایی است که با تجویز بیش از اندازه آنتیبیوتیک روبهروست و بیماریهای عفونی، میکروبی دسته بزرگی از بیماریها را تشکیل میدهند، موفق به طراحی و ساخت پپتید ضدمیکروبی جهت جایگزینی آنتیبیوتیکهای مقاوم به عفونتهای بیمارستانی شدم.
مهمترین معضل پیشروی نخبگان چیست؟
فقدان شبکه ارتباطی بین محققان نخبه ، مدیران و سیاستگذاران مهمترین معضل پیشروی نخبگان است. یعنی همگام نبودن ارگانها باعث دوبارهکاری و اتلاف منابع تحقیقاتی میشود. باتوجه به اینکه نخبگان راه حل مشکلات کشور را می دانند نقش افرینی نخبگان در حل مسائل اساسی کشور باید جدی گرفته شود به نظر میرسد غیبت نخبگان در عرصه حکمرانی سیاسی و اقتصادی کشور آسیب های غیرقابل جبرانی خواهد داشت که باید در باب حفظ مصالح و منافع ملت چاره ای اندیشه شود. در شرایط کنونی کشورمان ، این نخبگان مهمترین واصلی ترین قدرت برای رقابت در جنگ اقتصادی و فرهنگی هستند لذا باید زمینه حضور و فعالیت گسترده آنان در عرصه های مختلف با حمایت جدی دستگاههای ذیربط فراهم گردد .
به عنوان یک فرزند شهید توصیههای خود را به فرزندان شهدا و ایثارگر که در شرایط مشابه شما بودند و هستند را بفرمایید؟
به یادگاران شهدا خواهران و برادرانم با تمام قلبم می گویم جهاد به تنهایی شهادت نیست کار جهادی آنها امروز هم ادامه دارد ، کشورهای اسلامی حرم جمهوری اسلامی ایران هستند ، دردفاع از این حرم مسئولیم .
در شرایط سخت جنگ نرم رسانه ای و جنگ منطقه ای توصیه می کنم حضور خود را در عرصه های مختلف پررنگ تر کنیم و به پدرانمان افتخار کنیم ، مانند پدرانمان قهرمان باشیم ؛ قهرمان بودن، فقط برای این خاک و این مرز و بوم نیست، بلکه برای همهجای دنیا ست. قهرمان کسی است که خودش را فدای ملت و میهن و ارزشهای جامعهاش کند و این مورداحترام همگان است .
صاحبان اصلی این انقلاب پدران ما هستند به پیروی از آنها حتی اگر مسئولین هیچ حمایتی از ما نکنند باید در همه ی عرصه ها پیروز میدان باشیم. نا امید نباشید، چون من هم گاهی بخاطر عدم حمایت مسئولان نا امید می شدم اما علیرغم تمام مشکلات و سختیهایی که از کودکی تا کنون تجربه کردم دست از تلاش برنداشتم.
جوانان در قبال شهدا و جبهه مقاومت چه مسئولیتی دارند؟
حوادث دوران دفاع مقدس و جبهه مقاومت یکی از نقاط عبرت است. جوهر انقلاب و ایمان در میدان خطر ، در اراده و عمل و قدرت مدیریت جوانها خلاصه شده است ، جوانان ما باید روی این نقاط خیلی تکیه کنند.
جنگ بر علیه مسلمانان یک جنگ بین الملل بر علیه اسلام ، حاکمیت اسلام بوده و هست . جوانان ما باید داعیه دار حمایت از مظلومین جهان باشند با اقداماتی نظیر رسانه مقاومت باید صدای مظلومان جهان بخصوص مردم فلسطین باشند.
حرفی مانده که نگفته باشید؟
خدا شهادت را نصیب کسانی میکند که در کار سخت کوش بودند ، من هم آرزوی شهادت دارم ، دعا میکنم یک عمر با کار و تکلیف شهید باشم نه اینکه فقط شهید شوم ، الگوی همیشگی من سردار عزیز شهید سلیمانی هست که رهبر درمورد ایشان فرموده : تو خودت شهید زنده ای برای ما ...
و اما کلام آخر ...
جهاد فقط اسلحه بهدستگرفتن و دفاع از کشور نیست. سربلندی میهنم را در جهاد علمی و دفاع از انقلاب و مسلمانان جهان میدانم و معتقدم کسی که در این راه قدم برمیدارد کمتر از شهادت نیست.
گفتگو: مائده حضرتی