نخبه علمی مطرح کرد؛
به گزارش شاهد جوان، امیرعلی شمس نفر دوم المپیاد ۱۴۰۳ شیمی کشوری و دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در پاسخ به این سوال که عامل اصلی برای هدایت دانشجو به سمت رشتههای فنی اظهار کرد: «علاقه» مهمترین معیار برای تحصیل دانشجویان در رشتههای فنی و مهندسی است.
وی با بیان اینکه شخصیت اجتماعی و جایگاه کاری از دلایل دیگر کشش دانشجویان به رشتههای غیر از فنی و مهندسی است؛ تاکید کرد: توجه خیلی لازمی به رشتههای فنی و مهندسی نمیشود؛ به همین علت داوطلبان و خانوادهها رشتههای پولساز مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و ... را انتخاب میکنند.
این دانشجوی المپیادی اضافه کرد: از آنجایی که نگرش جامعه نسبت به رشتههای پولساز بیشتر است؛ بنابراین اگر دانشجویی به سمت رشتههای فنی و مهندسی یا علوم پایه گرایش داشته باشد، قطعا از روی علاقه و انگیزه است.
وی گفت: حتی احتمال دارد خیلی از داوطلبان علوم پایه در زمان انتخاب رشته با خانوادهها با مشکل برخورد کرده باشند. اگر توجه بیشتری به این رشتهها صورت بگیرد، میتوان در تمام زمینهها توسعه کشور را رقم زد.
شمس در پایان توجه و حمایت را تنها عامل نیاز دانشجو دانست و افزود: ممکن است دانشجویی تلاش خود را انجام دهد، اما به علت بی توجهی بیخیال ادامه مسیری که طی میکند، شود. هم اکنون بیشتر از ۹۰ درصد افراد به مهاجرت علاقه دارند و وقتی از آنها بپرسیم، کجا؟ میگویند که مهم نیست و فقط قصد رفتن داریم.
منبع: آنا