معرفی فیلم
احمد سومین فیلم «امیرعباس ربیعی» است؛ فیلمی که به بخش کوچکی از زندگی شهید «احمد کاظمی» میپردازد. شهید کاظمی دوران جوانی خود را در جبهه های دفاع مقدس سپری کرد. اما با پایان جنگ، او همچنان در صف اول جهاد و کارهای جهادی بود. با وقوع زلزله بم در سال 1382، کاظمی با آمادهسازی فرودگاه بم، ناوگان نیروی هوایی سپاه را برای نجات زلزلهزدگان بم، بسیج کرد. به گونهای که هر 13 دقیقه یک هواپیما و یک هلیکوپتر پرواز میکرد و در مجموع 30 هزار مجروح با این ناوگان جابهجا شدند. در حقیقت ربیعی به سراغ این بخش از زندگی شهید کاظمی (حضورش در بم پس از زلزله بزرگی که رخ داد) رفته است. شهیدی که شهید سلیمانی در رابطه با او می گوید؛ «احمد {کاظمی} تداعی هر چیزی بود که به آن دلخوش بودیم؛ چهرهی باکری را در احمد میدیدیم، خرازی را در احمد میدیدیم، زینالدین را در احمد میدیدیم، همت را میدیدیم. خیلی از شهدا را ما در احمد خلاصه میدیدیم... من همیشه به احمد میگفتم الهی دردت بخوره توی سرم. دورت بگردم». حالا قرار است فیلم «احمد» از چنین احمدی صحبت کند.
جسارت در ساخت
بدون شک کار بسیار سختی است اما قابل تحسین که گروهی جرأت و سعی کردهاند با ساخت فیلم قدمی برای شناخت هر چه بیشتر شهید کاظمی بردارند. و با تمام نقدهایی که ممکن است بر هر فیلمی وارد شود این جسارت گروه تولیدی را میرساند که دست روی این سوژه گذاشتهاند اما بدون شک وقتی اثری درباره شهیدی تولید میشود باید تمام عوامل تلاش کنند تا چهرهای هر چه شبیهتر به شخصیت ( اخلاقی و خصوصیاتی) ارائه شود.«امیرعباس ربیعی» و «رضا محبینوری» فیلمنامه فیلم «احمد» را نوشتهاند و «حبیب والینژاد» تهیهکننده فیلم است. «احمد» توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و سازمان سینمایی سوره تولید شده است.
احمد در میان زلزله
در سال های اخیر در مورد شهیدان و فرماندهان بزرگی مانند شهید شیرودی، شهید بروجردی و چمران و تعدادی دیگر از شهدای دوران دفاع مقدس فیلمهای زیادی ساخته شده است. بدون شک تولید اثر برای شناخت هر چه بیشتر اسطورههای کشورمان که جان خود را فدای اسلام و ایران کردهاند، می تواند از بزرگترین کارهای فرهنگی محسوب شود. این اقدام می تواند راه را برای الگوبرداری نوجوانان و جوانان از قهرمان های پوشالی و ساختگی کشورهای دیگر ببندد. البته بسیاری از آثار مربوط به شهدا مربوط به زمانی است که شهدا در جبهه حضور داشته اند و نوع مواجهه آن ها با مسائل جنگی را به تصویر می کشند که صد البته لازم هم هست.
«احمد» و یک ویژگی خوب!
فیلم «احمد» با دیگر کارها تا حدی متفاوت است؛ این خلاقیت گروه تولیدکننده را می رساند که به بخشی از زندگی شهید پرداختهاند که مواجهه مستقیم شهید کاظمی با مردم داغدیده و آسیبدیده را نشان میدهد. بنابراین این فیلم از این حیث، اثری متفاوت خواهد بود. هر چند که پرداختن به موضوعاتی که مستقیماً به دفاع مقدس مرتبط است از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا مخاطب میتواند نظارهگر بخش بسیار مهمی از تاریخ کشورش بر روی پرده نقرهای باشد. در هر حال این فیلم نیز تلاش کرده است تا در خلال اتفاق بزرگ و تلخی مثل زلزله بم، شخصیت عظیمی مانند شهید احمد کاظمی را به تصویر بکشد. هر چند که برخی معتقدند که کار به خوبی از این مهم برآمده است و برخی نیز این نقد را وارد می کنند که نبود فیلمنامه محکم و قوی باعث شده است تا آنطور که باید و شاید این اتفاق در «احمد» و در مورد شهید احمد کاظمی رخ ندهد.
در «احمد» آرام آرام و در خلال اتفاقات و داستانهایی که رخ میدهد با شخصیت
شهید بزرگوار آشنا میشویم و اوج آن زمانی رخ میدهد که نجات دختربچه از روی
باند فرودگاه توسط حاج احمد اتفاق میافتد.